Een blog moet je op een goede manier aftrappen. Hoe kan je dat beter doen dan met het makkelijkste recept voor koekjes dat er bestaat? Deze koekjes zijn lekker, snel, gezond, vullend en volledig dummy-proof. Bovendien hebben ze veel opfleur-potentieel, zodat je ze niet alleen kan aanpassen aan de inhoud van je keukenkastjes, maar ook aan de gelegenheid.
= dummy-proof
Dit heb je nodig voor 15 koekjes:
- 3 bananen
- 150 gram havermout
- Bakpapier
Dit ga je doen:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen met een vork. Voeg de havermout toe en meng. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen koekjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 15-20 minuten, of tot ze aan de buitenkant stevig aanvoelen. Ze moeten makkelijk van het bakpapier afkomen. Laat afkoelen zolang je van deze koekjes af kan blijven!
Lekker om voor de variatie aan het beslag toe te voegen:
- Kaneel
- Kokosrasp
- Walnoten
- Veganistische chocolate chips of cacaonibs (niet op de foto’s, want ik hou niet van chocolade, ik weet het, ik ben raar)
- Rozijnen
- Kardemom
- Pindakaas (met stukjes)
Hieronder kan je een aantal van de vele mogelijke variaties zien:
Eet smakelijk!