Makkelijke bloemkoolcurry met cashewnoten

IMG_3747 (2)Bloemkool is weer in het seizoen! Dit maakt me gelukkig, want bloemkool is ongelofelijk veelzijdig. Je kan er van alles van maken, soep, puree, couscous, burgers… en deze curry! Omdat deze één van mijn favorieten is, wilde ik hem graag met jullie delen. Het recept is namelijk heel erg geschikt voor mensen die nog nooit curry hebben gemaakt, maar het wel graag willen leren. Je hebt geen fancy schmancy kruiden nodig, alleen wat huis-tuin-en-keuken kerrie, knoflook en verse gember. Hoe gaaf is het om indruk te maken op je vrienden en familie met een verse, huisgemaakte curry? Dat dacht ik.

IMG_3730(1).jpg

2 sterren= enige handigheid vereist

Ingrediënten voor 2 personen

Plantaardige olie, bijvoorbeeld kokos of zonnebloem

1 prei

2 tenen knoflook

1 stukje gember ter dikte van een duimnagel

2 eetlepels kerriepoeder

1 bloemkool

1 wortel (deze besloot ik na de foto pas toe te voegen)

1 klein blik kokosmelk (270 ml)

1 goedgevulde eetlepel tomatenpuree

Een kneepje limoensap, optioneel

1 handje ongezouten cashewnoten

1 kopje zilvervliesrijst

Bereiding

Snijd de prei in halve ringen en de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit wat olie in een (wok)pan en begin met het bakken van de prei, de gember en de knoflook. Als de kruiden beginnen te geuren, voeg het kerrie poeder toe en bak even mee. Voeg dan de bloemkool toe en roer totdat de bloemkool een geel laagje heeft gekregen van de kerrie. Voeg dan kokosmelk, tomatenpuree, limoensap en een scheutje water toe en laat op laag vuur met het deksel op de pan 25 minuten pruttelen. Roer regelmatig door.

Zet intussen water op voor de rijst en breng dit aan de kook. Laat de rijst koken totdat hij zacht is, dit duurt een minuut of tien.

Als je rauwe cashewnoten hebt, kan je ervoor kiezen om deze in een droge koekenpan te roosteren. Het is niet noodzakelijk, maar het maakt ze smaakvoller. De meeste cashewnoten in de supermarkt zijn echter al geroosterd (je herkent dit aan de goudgele kleur en het feit dat er olie in de ingrediëntenlijst staat).

Als de bloemkoolroosjes zacht zijn, is de curry klaar. Serveer met rijst en bestrooi met cashewnoten. Eet smakelijk!

IMG_3747 (2).JPG

Een gedachte over “Makkelijke bloemkoolcurry met cashewnoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s