Spinazieflapjes

DSC_0010 (2).JPG

Op verjaardagen lekkere veganistische hapjes maken is nog wel eens een uitdaging. Je wilt natuurlijk je gasten niet het idee geven dat veganisten alleen maar wortels met hummus eten (al is dat stiekem natuurlijk erg lekker!), of úren in de keuken hoeven (ook al is dat zo leuk!). Ik vind zelf deze spinazieflapjes altijd een uitkomst. Ze zijn supersnel klaar en bijna iedereen vindt ze lekker. En – halleluja! – ze zijn zo simpel!

Ster= dummy-proof

Ingrediënten voor 10 grote of 20 kleine flapjesDSC_0005 (2).JPG

1 pakje Koopmans bladerdeeg origineel (die is per ongeluk veganistisch)

500 gram verse of diepvriesspinazie

14 zongedroogde tomaatjes

Zeef

Oven

 

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de spinazie en snijd deze klein (deze stap kan je overslaan als je diepvriesspinazie gebruikt). Doe een klein scheutje water in een pan en verwarm de spinazie op laag vuur tot deze geslonken/ontdooid is. Snijd intussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Zet het vuur onder de spinazie uit. Doe vervolgens de spinazie in een zeef en druk het water er zoveel mogelijk uit. Doe de spinazie terug in de pan en meng de zongedroogde tomaatjes erdoor. Leg op elk vierkantje bladerdeeg 2 eetlepels spinaziemengsel en vouw ze dicht. Maak je vingertoppen een beetje nat om de randen dicht te drukken. Bak de flapjes 25 minuten in de oven of totdat ze een gouden kleur hebben gekregen. Laat even afkoelen. Serveer het liefste warm, maar koud zijn ze ook heel lekker.

DSC_0009 (2)DSC_0024 (2)

Een gedachte over “Spinazieflapjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s