Mediterrane andijviestamppot

Vroeger had ik altijd een hekel aan andijvie. Mijn vriend vindt het wel lekker: vreemde snuiter, dacht ik dan. Andijvie was slijmerig en een beetje bitter; wat vindt een iemand daar nou lekker aan?! Het duurde dan ook jaren voordat ik me weer aan andijvie waagde, en niet eens vrijwillig. Zoals jullie misschien intussen al weten heb ik wekelijks een biologisch groentepakket en daar zit andijvie regelmatig in. Sterker nog, in mijn eerste vijf groentepakketten zat drie keer andijvie. Waarom ik het toen niet op heb gezegd, snap ik nog steeds niet.

Afijn, andijvie. Sinds ik dit recept in elkaar toverde, ben ik andijvie lekker gaan vinden. Ik betrapte mezelf er zelfs op dat ik na de winter uitkeek naar mijn eerste krop andijvie. En als jullie dit recept uitproberen, snappen jullie waarschijnlijk waarom. Het is fris, zomers en smaakvol. Een heerlijk stamppotje voor een warme dag dus!

IMG_3872 (2)

2 sterren= een beetje handigheid vereist

Ingrediënten voor 2 personen

1 kilo kruimige aardappelen

Een scheutje sojamelk

Zout, peper en nootmuskaat

½ krop andijvie

1 puntpaprika

10 cherrytomaten

10 zongedroogde tomaten en wat van de olie

7 halve walnoten

1 teentje knoflook

 

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen op en kook tot ze zacht zijn. Was  de andijvie en snijd deze fijn. Snijd de paprika in blokjes en de tomaatjes in vieren. Zet apart. Doe de zongedroogde tomaten, walnoten, de knoflook en de olie in de keukenmachine en blend totdat het een mooie pesto vormt.

Giet de aardappelen af en stamp met een beetje kookvocht en sojamelk tot puree. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de andijvie, paprika en tomaten toe en schep erdoorheen. Je voegt de andijvie dus rauw toe, niet meekoken! De rauwe textuur en smaak is veel lekkerder dan als je het meekookt. Serveer met zongedroogde tomaten “jus”.

Eet smakelijk! Many omnomnoms will be had!

IMG_3874 (2)

3 gedachten over “Mediterrane andijviestamppot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s