Chili con Capucinos

DSC_0180.JPG

Een fancy naam doet natuurlijk al een hoop. Een beetje Google Translate kan je daarbij helpen. Zo kwam ik erachter dat de vertaling van kapucijner in het Spaans “capucino” is. Weer wat geleerd.

Eigenlijk heb ik dit gerecht dus gedoopt tot bonenprutje met kapucijners, maar je moet toegeven dat het in het Spaans toch net wat lekkerder bekt.

Ik hou van Mexicaans eten, met een klein beetje moeite heb je al een feestmaal voor de hele familie op tafel gezet. Dat het uitermate geschikt is voor veganisten helpt natuurlijk ook! Deze complete maaltijd staat zo op tafel, en dat terwijl het vol met verse groenten zit.

In plaats van kapucijners kan je ook andere peulvruchten gebruiken, zoals kidneybonen, bruine bonen of doperwten. Ik had echter verse kapucijners in mijn groentepakket, dus de keuze was snel gemaakt. Kijk even hoe fantastisch die peulen er uit zien. Ze zijn gewoon paars! DSC_0158

En als je ze dan openritst zitten er allemaal groene kapucijners in, het zijn net erwten. De rechterboon vond ik zo mooi, daar moest ik even een foto van maken.

Chili con capucinos

Ingrediënten voor 3 personen

Voor de chili

2 eetlepels olie

1 rode ui

3 tenen knoflook

2 of 3 paprika’s (in verschillende kleuren)

DSC_0168 (2).JPG

1 grote wortel

2 theelepels paprikapoeder

¼ theelepel chilipoeder (of meer, als je van pittig houdt)

1 maïskolf of een klein blikje maïs

350 gram kapucijners (gewicht na het koken)

1 blik tomatenblokjes

Een paar kneepjes limoensap

Zout en peper

Bosje verse koriander

 

Voor de avocado-tomatensalsa

1 rijpe avocadoDSC_0172

Een handvol cherrytomaten

Limoensap naar smaak

Peper en zout

 

Knapperige sla (ik pluk het uit de moestuin, maar bijna elke sla is geschikt)

6 tortillawraps

 

Bereiding

Begin met de chili. Indien je verse maïs en/of kapucijners gebruikt, moeten deze eerst gekookt worden. Verwijder van de maïs de bladeren en de draden. Het koken duurt ongeveer tien minuten – en ja, ze mogen samen in de pan 🙂 Snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Schil en rasp de wortel. Bak de ui en de knoflook een beetje aan, voeg daarna de paprika toe en bak mee. Voeg als laatst de wortelrasp toe. Bak een paar minuten tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg dan de kruiden toe en bak kort mee. Voeg tomatenblokjes, maïskorrels en kapucijners toe. Als je verse maïs gebruikt, kan je de korrels er van boven naar beneden afsnijden met een groot mes als je de kolf rechtop zet. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en voeg toe. Bewaar de blaadjes voor later. Voeg ook het limoensap, peper en zout toe. Laat een minuutje of tien pruttelen op laag vuur.

Maak intussen de salsa. Snijd daarvoor de avocado in blokjes en de cherrytomaten door de helft. Mix met limoensap, peper en zout in een kommetje. Als je dat lekker vindt, kan je wat korianderblaadjes of andere verse kruiden toevoegen.

Serveer de chili met tortillawraps, knapperige sla en salsa. Eet smakelijk!

DSC_0184.JPG

 

Een gedachte over “Chili con Capucinos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s