Zoete aardappel uit de oven

DSC_0242 (2)

Aardappel uit de oven is eigenlijk op elke dag in het jaar goed. Zoete aardappel uit de oven is nog beter. Want die is ook koud lekker, bijvoorbeeld over je salade. Ik vind zoete aardappel altijd een hele uitgesproken zoete smaak hebben, die me doet denken aan honing. Dit is een heerlijk bijgerecht dat past bij een barbecue, een Mexicaanse maaltijd, bij vegaburgers, bij een soepje of een salade. Wij aten het in combinatie met de bonenschotel van de Groene meisjes en een lekkere groene salade.

Zoete aardappel uit de oven

Ster

= dummy-proof

Ingrediënten voor 2 personen

2 middelgrote zoete aardappels

DSC_0241 (2)

Een scheutje plantaardige olie

Zout, peper en knoflookpoeder naar smaak

Provencaalse kruiden, optioneel (of rozemarijn of tijm)

Bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in niet al te grote blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardappelblokjes erop. Bestrooi met olie en kruiden en hussel even door. Bak ze 25 minuten in de oven of tot ze zacht vanbinnen zijn en je er met een vork makkelijk in kan prikken. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s