
Aardappel uit de oven is eigenlijk op elke dag in het jaar goed. Zoete aardappel uit de oven is nog beter. Want die is ook koud lekker, bijvoorbeeld over je salade. Ik vind zoete aardappel altijd een hele uitgesproken zoete smaak hebben, die me doet denken aan honing. Dit is een heerlijk bijgerecht dat past bij een barbecue, een Mexicaanse maaltijd, bij vegaburgers, bij een soepje of een salade. Wij aten het in combinatie met de bonenschotel van de Groene meisjes en een lekkere groene salade.
Zoete aardappel uit de oven

= dummy-proof
Ingrediënten voor 2 personen
2 middelgrote zoete aardappels

Een scheutje plantaardige olie
Zout, peper en knoflookpoeder naar smaak
Provencaalse kruiden, optioneel (of rozemarijn of tijm)
Bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in niet al te grote blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardappelblokjes erop. Bestrooi met olie en kruiden en hussel even door. Bak ze 25 minuten in de oven of tot ze zacht vanbinnen zijn en je er met een vork makkelijk in kan prikken. Eet smakelijk!