Het is nu hoogseizoen voor heerlijke rijpe tomaten! Als ik meer tijd en vooral ruimte zou hebben, zou ik er liters soep en saus van koken en die invriezen voor de rest van het jaar. Helaas moet ik het met een vriesvak doen en kan ik naar verse pastasaus fluiten. Maar als de tomaten dan zo heerlijk rijp (en goedkoop!) zijn, dan maak ik er graag wat lekkers van. Dit soepje is echt mijn favoriet. Smaakvol, simpel, snel en goedkoop! Dit is een gerecht dat ik zelfs kinderen voor durf te schotelen, omdat het zo’n toegankelijke smaak heeft. Ideaal voor elke gelegenheid eigenlijk, als je even indruk wil maken met een verse soep, maar niet perse uren in de keuken wil doorbrengen (oftewel, altijd).
Genoeg gepraat nu: aan de slag!
Tomaten-paprikasoep
= dummy-proof
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetlepels olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
4 rode paprika’s
5 rijpe tomaten (als ze in het seizoen zijn) of 2 blikken tomatenblokjes
1 eetlepel balsamicoazijn
Een handvol verse basilicum
Zout en peper naar smaak
Brood voor erbij
Staafmixer
Bereiding
Snijd de ui en de knoflook grof. Verhit in een grote pan de olijfolie en bak de ui en de knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak even mee. Voeg dan de tomaten en de azijn toe, en laat even sudderen. Voeg (kokend) water toe tot de groenten net onderstaan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 15-20 minuten pruttelen. Snijd intussen de basilicum fijn. Zet als de groenten zacht zijn het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de basilicum, peper en zout toe. Serveer met knapperig brood. Eet smakelijk!
Een gedachte over “Simpel en gezond: rode supersoep”