Simpel en gezond: rode supersoep

DSC_0283

Het is nu hoogseizoen voor heerlijke rijpe tomaten! Als ik meer tijd en vooral ruimte zou hebben, zou ik er liters soep en saus van koken en die invriezen voor de rest van het jaar. Helaas moet ik het met een vriesvak doen en kan ik naar verse pastasaus fluiten. Maar als de tomaten dan zo heerlijk rijp (en goedkoop!) zijn, dan maak ik er graag wat lekkers van. Dit soepje is echt mijn favoriet. Smaakvol, simpel, snel en goedkoop! Dit is een gerecht dat ik zelfs kinderen voor durf te schotelen, omdat het zo’n toegankelijke smaak heeft. Ideaal voor elke gelegenheid eigenlijk, als je even indruk wil maken met een verse soep, maar niet perse uren in de keuken wil doorbrengen (oftewel, altijd).

Genoeg gepraat nu: aan de slag!

DSC_0275.JPG

Tomaten-paprikasoep

Ster= dummy-proof

Ingrediënten voor 4 personen

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 tenen knoflook

4 rode paprika’s

5 rijpe tomaten (als ze in het seizoen zijn) of 2 blikken tomatenblokjes

1 eetlepel balsamicoazijn

Een handvol verse basilicum

Zout en peper naar smaak

Brood voor erbij

Staafmixer

 

Bereiding

Snijd de ui en de knoflook grof. Verhit in een grote pan de olijfolie en bak de ui en de knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak even mee. Voeg dan de tomaten en de azijn toe, en laat even sudderen. Voeg (kokend) water toe tot de groenten net onderstaan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 15-20 minuten pruttelen. Snijd intussen de basilicum fijn. Zet als de groenten zacht zijn het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de basilicum, peper en zout toe. Serveer met knapperig brood. Eet smakelijk!

DSC_0285.JPG

Een gedachte over “Simpel en gezond: rode supersoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s