Verwarmende Buddha Bowl met herfstgroenten

DSC_0581 (2).JPG

Ik vind dat het weer tijd is voor een Buddha bowl. Ik maakte in de lente een Buddha bowl met voorjaarsgroenten en dat vond ik zo leuk om te bedenken dat ik heb besloten om er nog één te maken, alleen nu met herfstgroenten. Zoals ik in mijn blogpost over seizoensgroenten al vertelde, ben ik gek op alle groenten uit de herfst. En het is verwonderlijk hoe goed ze allemaal bij elkaar passen. Hopelijk vinden jullie het net zo lekker als ik. Het is in ieder geval een feestelijke salade met lekkere warme elementen erin, die je de volgende dag ook koud kunt meenemen als lunch naar je werk of naar school.

Geniet ervan!

DSC_0578 (2)

Herfstige Buddha Bowl

3 Sterren= voor de kookliefhebbers

Ingrediënten voor 2 personen

2 grote handen vol met seizoensgroen, zoals veldsla, postelein, spinazie en bietenblad

1 kopje* granen, ik gebruikte gerst. Je kan ook zilvervliesrijst, gierst, quinoa of elk ander graan gebruiken

10 kardemompeulen, of 1 theelepel kardemompoeder

2 handjes zuurkool

1 rode appel, zoals Elstar of Jonagold

2 pastinaken

1 prei

Een beetje olijfolie

1 theelepel gedroogde tijm

24 walnoothelften

½ hokkaido pompoen (de oranje, ronde pompoen)

2 eetlepels tahin

¼ theelepel ras al hanout kruiden (of speculaaskruiden en paprikapoeder)

Een snufje knoflookpoeder

Een kneepje citroensap

Zout en peper naar smaak

*Ik gebruik een senseokopje

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes en kook of stoom de pompoen totdat die zacht is. Je kan de andere helft van de pompoen gebruiken voor een lekkere pompoensaus, of invriezen voor later gebruik.
  3. Snijd de prei in ringen en de pastinaak in repen. Blancheer de groenten 2 of 3 minuten. Giet af en spreid uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en kruid met tijm, zout en peper. Zet de groenten 20 minuten in de oven. Let op dat de prei niet aanbrandt.
  4. Kook de granen met de kardemom en zout tot deze gaar zijn.
  5. Pureer voor de pompoen-tahinisaus de pompoen, tahin, citroensap, zout, knoflookpoeder en ras al hanout tot een gladde saus.
  6. Snijd de appel in dunne plakjes.
  7. Begin met het opbouwen van je Buddha bowl. Je kan hiervoor zowel een groot bord, als een kom gebruiken. Doe de salade in de kom, of leg deze op het bord, en voeg al de ingrediënten toe: een schep granen, een schep geroosterde groenten, een schep zuurkool, appelplakjes en een schep pompoenpuree in het midden. Breek de walnoten en strooi ze over de salade. Nu kan je eindelijk aanvallen, geniet ervan!

DSC_0573 (2)

DSC_0581 (2)

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s