Eenvoudige couscoussalade met pompoen

DSC_0604.JPGEen lekkere, simpele couscoussalade die ik maakte van de overgebleven pompoen van het recept van vorige week.

Couscoussalade met pompoen

Ster.png= dummy-proof

Ingrediënten voor 1 persoon

1/4 pompoen

Flink wat olie

Een paar takjes verse rozemarijn, of een eetlepel gedroogde

2 tenen knoflook, het liefst nog aan elkaar vast

Zout en peper

65 gram volkoren couscous

Een flinke handvol gemengde salade of ander bladgroen

10 cherrytomaten

Een eetlepel gebroken walnoten

Een eetlepel pompoenpitten

 

Oven

Bakpapier

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden °C. Snijd en schil de pompoen in stukjes, tenzij je hokkaido pompoen gebruikt: dan kan je de schil er aan laten zitten. Snijd de verse takjes rozemarijn fijn. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pompoen hierop en besprenkel rijkelijk met olie. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Leg de knoflooktenen er met schil en al bij. Rooster in de oven tot de pompoen zacht is, dit duurt ongeveer 30 minuten.

Kook water in een waterkoker en bereid de couscous door het in een kom te doen en het kokende water erop te schenken tot de couscous onder staat. Voeg een beetje zout toe aan het water. Laat de couscous 4 minuten staan, tot al het water is opgenomen. Leg de gemengde sla op een bord, halveer de cherrytomaten en leg deze erbij. Leg daar de couscous op, de stukjes pompoen en besprenkel het geheel met de noten en de zaden.

Eet smakelijk!

Variatietip: Linzen zijn ook erg lekker in deze salade. Of maak het af met een flinke dot hummus.

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s