Simpele linzensoep (geen blender nodig)

DSC_0727 (2).JPG

Sinds ik een nieuwe baan heb en vier tot vijf dagen per week van huis ben, merk ik hoe weinig tijd ik ’s avonds heb om te koken. Ik vind koken heel erg leuk om te doen, zoals jullie weten, maar als het mijn hele avond in beslag neemt en ik vervolgens meteen naar bed kan… Tja, dan wil ik ook wel eens wat anders dan de hele avond in de keuken staan. Daarom wil ik dit recept met jullie delen. Ik maakte het op zondag en heb er daarna nog drie keer van kunnen eten. Het is snel klaar en voedzaam. Een prima soepje voor lunch of avondeten dus. En ik heb het recept zo gemaakt dat je ook minimale keukenapparatuur nodig hebt: alleen een snijplank, een mes, een pan en een soeplepel.

Kruidige linzensoep

Ster= dummy-proof

Ingrediënten voor 4 personen

1,5 kop linzen, minimaal 1 uur geweekt (je kan hier alle soorten linzen voor gebruikte, ik gebruikte een combinatie van rode splitlinzen en blonde linzen) of 2 blikken linzen van 400 gram (als je het echt in een handomdraai op tafel wilt hebben)

2 eetlepels olijfolie

2 uien, in halve ringen

3 stengels bleekselderij, in plakjes

4 tenen knoflook, fijngesneden

1 rode peper (of 1/4 theelepel chilipoeder/cayennepeper of 1 theelepel sambal, sriracha of harissa)

2 winterpenen, geschild en in blokjes

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel paprikapoeder

2 eetlepels tomatenpuree

Zout en peper naar smaak

Verse koriander, voor de garnering of korianderpesto

Eventueel brood en hummus, om erbij te serveren

 

Bereiding

Snijd de groente zoals hierboven beschreven. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de ui, de selderij en de knoflook tot deze zacht zijn. Voeg vervolgens de wortel en de kruiden toe. Bak nog even mee en voeg dan een liter water toe. Breng aan de kook. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en voeg deze, samen met de linzen (als je gedroogde linzen gebruikt) ook toe aan de soep. Houd de blaadjes apart. Laat het geheel zachtjes doorkoken tot de groente zacht zijn. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. De linzen doen er iets langer over, zo’n 20-30 minuten. Gebruik je linzen uit blik, voeg deze dan op het laatste toe en warm nog even door. Serveer de soep met koriander(pesto), en als je het lekker vind met brood en hummus. Eet smakelijk!

Handtekening

DSC_0729 (2).JPG

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s