Pasta met geroosterde groenten

DSC_0757 (2)Pasta bereiden is echt een uitkomst voor als ik weinig tijd heb om te koken, en het leent zich ook goed om in grote porties te bereiden. Bij mij komt echter de rode saus af en toe mijn neus uit, terwijl ik wel zin heb in pasta. Misschien ben ik wel de enige die dit heeft en kom ik nu over als een voedselsnob. I don’t give a damn. Af en toe wil ik gewoon wat anders, oké?

Deze pasta kost iets meer tijd dan een pasta met vegan bolognesesaus omdat de groenten in de oven moeten. Het is echter de moeite dubbel en dwars waard, dat garandeer ik je. Als groenten uit de oven komen zijn ze tien keer lekkerder dan als je ze in een pan bakt. Pinky swear.

Een manier om dit gerecht snel klaar te hebben is om de groenten van tevoren al te snijden en te roosteren in de oven. Ik heb op de dag zelf alleen nog even de pasta gekookt en de pijnboompitten geroosterd, klaar is kees. Na een kwartier stond het op tafel. Als het warm is kan je het als een koude pastasalade eten, als het koud is zet je de groenten een paar minuten in de magnetron. Het leven is soms zo simpel. En lekker. Vergeet vooral lekker niet.

Pasta met geroosterde groenten

2 sterren= enige handigheid vereist

Ingrediënten  voor 4 personen

1 aubergine

1 courgette

2 rode paprika’s

3 rijpe tomaten

1 ui

3 tenen knoflook

2 eetlepels olijfolie

2 theelepels gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden

Peper, zout en citroensap naar smaak

2 grote handenvol spinazie of een bos wilde spinazie

6 zongedroogde tomaten

3 artisjokharten, optioneel

250 gram volkoren pasta, ik gebruikte penne

5 eetlepels pijnboompitten

15 gram verse basilicum

 

Bakpapier

Oven

DSC_0736

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groenten in middelgrote stukken en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Als je net zo’n kleine oven hebt als ik, ziet er ongeveer zo uit als hierboven. Mocht je de luxe hebben van een grotere oven, dan kan je de groenten meer verspreiden waardoor ze sneller klaar zijn. Op de foto zie je rechtsonder ook schorseneren liggen, die waren voor een ander recept. Mocht je deze week ook nog andere groenten uit de oven willen maken, dan zou ik je ook aanraden deze tegelijk te roosteren. Dat scheelt weer tijd en moeite!

Besprenkel de groenten met olijfolie en verdeel de kruiden erover. Roer nog even door, indien mogelijk (dit kan ook in een kom als je meer vooruit denkt dan ik deed). Leg de knoflooktenen ongepeld ook op de plaat en doe de groenten in de oven. Dit kost, afhankelijk van de grote en snelheid van je oven, tussen de 25 en de 50 minuten. Roer de groenten tussendoor door zodat alle groenten de kans krijgen om voldoende te roosteren zonder dat ze aanbranden.

Kook intussen de pasta in 8 minuten in gaar in water met zout. Snijd intussen de spinazie grof. Giet de pasta af en roer de spinazie door de warme pasta zodat hij een beetje begint te slinken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Roer de pitten regelmatig door en zet het vuur uit als de pitjes een lichtbruine kleur beginnen te krijgen. Ze branden snel aan, dus hou ze goed in de gaten!

Snijd de zongedroogde tomaten en de artisjokken in stukjes. Snijd de basilicum in reepjes. Hou een paar blaadjes achter voor de garnering.

Als de groenten gaar zijn, pel je eerst de knoflooktenen en roer de zachte inhoud door je pasta. Voeg dan de groenten, de zongedroogde tomaten, de basilicum en de artisjokken door de pasta. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Garneer de pasta met de pijnboompitten en blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

Handtekening

DSC_0748 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s