Maak je eigen drinkontbijt!

DSC_0838 (2)

Ik vind het idee van een drinkontbijt altijd zo slim: voor mensen die weinig tijd hebben in de ochtend is het de ideale uitkomst om fruit, granen en zuivel binnen te krijgen. Ik vind het alleen altijd heel jammer dat er zoveel suiker aan toegevoegd wordt en dat er fruitsap gebruikt wordt in plaats van gehele stukken fruit. Daardoor gaan er veel belangrijke vezels en vitamines verloren (lees hier meer over voeding).

Daarom bedacht ik een simpel en snel recept om je eigen drinkontbijt in elkaar te flansen waardoor je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt, zonder de onnodige toevoegingen. Je kan je drinkontbijt de avond van tevoren al klaarmaken, en het is heel geschikt om mee te nemen. En ik heb het voor jullie uitgerekend: dit recept bevat maar liefst 2,8 gram vezels per 100 ml, in vergelijking met een standaard drinkontbijt dat 1 gram vezels per 100 ml bevat. Als je dit hele recept maakt (+/- 600 ml) dan kom je al uit 17 gram vezels, de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het voedingscentrum (zij raden 30 tot 40 gram vezels per dag aan). En dan heb ik het nog niet over de 14 gram eiwit, de overvloed aan omega-3 vetten, vitamines (A, B-vitamines, C, D, E, K en foliumzuur) en mineralen (calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, selenium en zink) die je via dit simpele drankje binnenkrijgt. Als dat geen goede start van je dag is, dan weet ik het ook niet meer!

DSC_0823 (2)

Drinkontbijt voor de Rabbits

Ster

= dummy-proof

Ingrediënten voor +/- 600 ml drinkontbijt

1 banaan

100-125 gram bessen (frambozen, aardbeien, blauwe bessen), mag bevroren

150 gram ongezoete sojayoghurt (kies voor een merk dat verrijkt is met calcium)

100 ml ongezoete plantaardige melk

4 eetlepels havermout

1 eetlepel gebroken lijnzaad

1 theelepel amandelpasta

Water indien nodig

Staafmixer of blender

Drinkfles die goed schoon te maken is

Bereiding

Blend alle ingrediënten door elkaar, doe het in een drinkfles en zet in de koelkast tot gebruik. Het drinkontbijt is het lekkerst als je het binnen 24 uur opdrinkt.

DSC_0846 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s