Mijn favoriete zomer ontbijt!

Ik moet wat bekennen. Ik eet dit al een aantal weken elke ochtend dat de zon ook maar een beetje schijnt. Ik kan er niets aan doen, het is gewoon zo extreem lekker! Als er één ontbijt zou zijn dat ik elke dag zou mogen eten voor de rest van mijn dagen, dan zou het dit ontbijt zijn. Ik zweer het. Het is geweldig.

Ik weet dat ik al eens eerder over veganistisch ijs heb gepost. En dat overal frambozen ingaan bij mij. Maar ik moet er gewoon over praten. Ik kan het niet langer voor me houden. Kijk dan naar die foto! Dat wil je toch eten? Het maken van deze foto kostte me dan ook al mijn zelfbeheersing, dames en heren. Kijk toch eens wat ik voor jullie over heb!

IMG_20180526_094506 (2).jpg

Nice cream bowl met chiapudding

Ingrediënten voor 1 persoon

Voor de nice cream:

Twee bananen, bevroren (als je ze de nacht van tevoren gepeld en gebroken in de vriezer doet, zijn ze perfect)

100 gram bevroren blauwe bessen

100 gram bevroren frambozen

Een scheutje amandelmelk

 

Voor de chiapudding:

2 eetlepels chiazaad

150 milliliter amandelmelk

Een paar druppeltjes vanillearoma

 

Krachtige staafmixer of blender

 

Bereiding:

De avond van tevoren: Pel de bananen en breek in stukken en doe ze in de vriezer. Roer alle ingrediënten voor de chiapudding door elkaar en zet in de koelkast. Je kan de chiapudding ook ’s ochtends nog maken, dan moet je het een half uurtje laten staan. De chiapudding wordt het mooist als je het nog even doorroert na tien minuten.

In de ochtend: Blend alle ingrediënten voor de nice cream tot een romig geheel, maar hou een paar frambozen en bessen achter. Doe de nice cream in een kom en druk plat. Giet daarna de chiapudding er bovenop en decoreer met de achtergehouden bessen en frambozen. Neem mee naar buiten en geniet ervan in de ochtendzon!

Handtekening

IMG_20180526_094506 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s