Een vegan weekend in Parijs

IMG_20180616_152715 (3).jpg

Met een vriendin ben ik een weekend naar Parijs geweest en natuurlijk wil ik met jullie delen hoe dat was. En nog belangrijker: wat ik gegeten heb! Want ondanks dat de Franse keuken niet bekend staat om zijn veganistische gerechten (boter, boter en nog meer boter!), kan je in Parijs prima vegetarisch en veganistisch eten. En daar hebben we flink van genoten! We hebben onszelf helemaal volgestopt met allerlei Franse lekkernijen.

IMG-20180619-WA0040 (2)

Lokale producten

Waar ik in Ierland mijn noodrantsoen al snel er doorheen gejast had, had ik aan het einde van mijn weekend Parijs het meeste eten nog over. Meer dan wat te eten voor in de trein heb je dan ook niet nodig. Hier een paar tips om te overleven als veganist in Frankrijk:

  • Op elke hoek van de straat zit in Frankrijk een boulangerie (bakker). Baguette (stokbrood) is in principe altijd veganistisch, net zoals het meeste volkorenbrood. Een lekkere afwisseling voor de traditionele baguette is een baguette met olijven of met noten. Ik vind verse baguettes al heerlijk om zo te eten en kan mezelf vaak niet bedwingen om tijdens het lopen al het topje af te brekeIMG-20180619-WA0027 (2)n en op te eten (blijkbaar doen de Fransen het ook, dus dan mag het).
  • Mocht je baguette alleen te kaal vinden dan kan je je lol op met het grote assortiment aan confitures (jam) die overal te krijgen zijn. Als je in Parijs bent, raad ik je ten zeerste aan dit kleine jamwinkeltje te bezoeken. De jam die ze daar verkopen is heel erg lekker en alle vruchten zijn zelf verbouwd in Noord-Frankrijk.
  • In Frankrijk wordt de traditie van boerenmarkten op veel plaatsen nog in ere gehouden. Ik zou je zeker aanraden om een dergelijke markt te bezoeken. Of nog beter: boeren die hun waren aan de kant van de weg verkopen. Veel goedkoper, lekkerder en verser dan de supermarkt. Koop hier je verse seizoensgroenten en -vruchten om op een rustig plekje van te snacken. Tip: zorg dat je een paar herbruikbare zakjes en een fruitmesje bij je hebt. Als je ook ruimte hebt voor een en een dunschiller is dat nog handiger. Dan kan je je snacks makkelijk meenemen en klaarmaken. Een goede voorbereiding is het halve werk!
  • Helaas zijn de meeste traditionele Franse gerechten niet veganistvriendelijk, want als ze al vegetarisch zijn (en dat is vaak al een uitzondering) zijn ze vaak rijk aan boter, kaas en eieren (dit schreef ik niet expres zo op, maar ik laat het wel expres zo staan). Salades en bijgerechten kunnen wel veganist vriendelijk zijn. Vraag het echter altijd goed na!
  • Zoals altijd, gebruik de HappyCow app en/of download het Vegan Passport.

Zaterdag

Zaterdag arriveerden we rond het middaguur op Gare du Nord in Parijs. En we hadden HONGER. Dus nadat we onze bagage bij het hotel hadden gedropt zijn we op zoek gegaan naar een plekje om te eten.


IMG_20180616_155641 (2)

Crêpe de la Joie We vonden dit schattige vegetarische en biologische crêpetentje op HappyCow. Het ligt in een rustig zijstraatje en vlakbij een goede groenteboer (lekkere cherrytomaten en heerlijk fruit!). Alle crêpes hebben namen geïnspireerd op sprookjes; ik was dus direct gelukkig. Ik koos Le Lutin Heroïque (de Elfenheld; tofu, tomatensaus, oregano en wortel) en mijn vriendin koos Le Fée du jardin (de tuinfee; groente, parmezaan en ei). Superleuk toch? Naast hartige hebben ze natuurlijk ook zoete crêpes, zoals met jam en fruit, huisgemaakte karamel of banaan en chocolade.

Sense.eat Dit vegetarische Italiaanse restaurant is echt een aanrader. Het is wel wat prijziger (we hebben de andere dagen daardoor wat beknibbeld op het uit eten gaan), IMG_20180616_201850 (2)maar heel erg de moeite waard. De gerechten zijn vernieuwend, prachtig opgediend en heel erg lekker. Ik had bijvoorbeeld een zeewiersalade met zeven verschillende sauzen die met recht een kunstwerk mag worden genoemd. Bovendien is de sfeer heel prettig, de bediening vriendelijk en hebben ze echt lekkere wijnen. Ik heb op dit restaurant niets aan te merken!

Zondag

Op zondag besloten we buiten de deur te brunchen. Ik wilde graag naar le marché des enfants rouges om wat groente en fruit te kopen voor tussendoor en daar bleken ook allerlei eettentjes te zijn. We kozen voor Marokkaanse couscous met groenten die we lekker in de zon konden opeten.

Hanoï Als je lekker vegetarisch of veganistisch Vietnamees eten wil, moet je bij dit restaurant zijn. Op internet zijn ze lastig te vinden, aangezien er meerdere Vietnamese restaurants met de naam Hanoï in Parijs zijn en ze geen eigen website hebben, maar zeker de moeite waard. Ze hebben namelijk een hele bladzijde gewijd aan vegetarische en veganistische gerechten. Je zult de bediening moeten vergeven voor hun gebrek aan enthousiasme, maar ze wisten bij mij semi-ongemerkt een vork en een lepel op mijn tafel te leggen, aangezien ze op hadden gemerkt hoe belabberd slecht ik met stokjes kon eten. 1-0 voor het personeel.

En wat was het een goed idee om een avondwandeling langs de Seine te maken ^^ IMG_20180617_221852 (2)

Maandag

Kitchen Paris Natuurlijk besloten we om opnieuw buiten de deur te ontbijten, luxepaardjes die we zijn. Deze keer gingen we naar restaurant Kitchen. Ondanks dat de naam vrijwel nietszeggend is, is het een knus en gemoedelijk restaurantje waar je lekker kan ontbijten en lunchen. Bovendien vond ik het personeel erg aardig. Ondanks dat we wat laat op de ochtend waren, was het geen probleem om nog van het ontbijtmenu te bestellen. En oh my, wat waren de vegan pancakes lekker (en ja, ik had al een hapje genomen, hihi). Echt een aanrader!

IMG_20180618_115823 (2)

Shakespeare café Ik had nog niet van de winkel Shakespeare and Company gehoord, maar blijkbaar is het een ware toeristische attractie. Deze boekwinkel lijkt zo uit een sprookje te komen met zijn trappetjes, boekenkasten tot aan het plafond, zithoekjes en kleine, verstopte kamertjes. Naast de winkel hebben ze een – iets te duur, maar wel leuk – café waar je ook veganistische koffies kunt bestellen.

Sangeetha vegetarian restaurant Maandag besloten we ergens goedkoop te gaan eten, aangezien we bij Sense.eat al zoveel geld verbrast hadden. We gingen voor dit vegetarische, Indiase restaurantje in de buurt van Gare du Nord. En ik moet zeggen: het was oké. Als je ergens goedkoop wil eten is het prima, maar het is zeker niet het beste Indiase eten dat je ooit zult eten. Bovendien is het alles behalve sfeervol en ook niet superschoon. Niet echt een aanrader dus. Mocht je wat minder een armoezaaier zijn dan wij, dan zou ik deze gerust overslaan.

IMG_20180618_190003 (2).jpg

Dinsdag

Cloud cakes Dinsdag was onze laatste dag alweer, de tijd ging echt te snel. In de middag hadden we de trein, en voor die tijd wilden we nog even wat ontbijt eten. We gingen naar Cloud Cakes, een klein veganistisch banketbakkerijtje/ontbijt- en lunchroom. We kwamen er precies om elf uur aan. Wat bleek? Ze serveerden ontbijt tot elf en lunch pas vanaf twaalf. Het is er vast heel lekker, maar wij hebben er dus niets van meegekregen. Let dus goed op de tijd als je hier wilt eten! Bovendien is het niet erg duidelijk aangegeven dat je moet bestellen bij de kassa, anders kan je wachten tot je een ons weegt.

Du Pain et des Idées Op de terugweg hadden we wat ontbijt gescoord bij een self-service restaurant. We kwamen ook langs deze bakkerij en mijn vriendin had gevonden dat dit één van de beste bakkerijen van Parijs was. We namen daarom een stokbrood mee en jongens wat was dat lekker! Vers, knapperig en luchtig. Dit is zo’n brood dat al heerlijk is zonder iets erop te doen.

En toen waren we weer terug in Nederland 😦 Het weekend was veel te kort! Daarom wil ik deze blogpost hierbij afronden. Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer toe!

Handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s