Geroosterde auberginesoep

IMG_20180917_174627 (2)

De avonden beginnen weer kouder te worden, dus dat betekent voor mij altijd dat de soeptijd weer aangebroken is. Het liefst eet ik in de koude seizoenen elke week of zelfs elke dag soep, zo lekker vind ik het. Dat is ook de reden dat ik probeer zo veel mogelijk met mijn soep te variëren (ik postte eerder al dit, dit, dit en dit recept). Aangezien september de maand is van de aubergines, besloot ik daar eens een soepje mee te maken. Maar het is niet zomaar een auberginesoep: het is auberginesoep met een twist! (Ja ja, die zag je niet aankomen, hè?) Ik heb de groenten in dit recept namelijk in de oven geroosterd en dat geeft ze een heerlijke smaak. Probeer het zelf uit, zou ik zeggen!

IMG_20180917_174545 (2)

Geroosterde aubergine-tomatensoep

2 sterren= een beetje handigheid vereist

Ingrediënten voor 4-6 personen

2 grote uien

4 tenen knoflook

3 aubergines

10 rijpe pruimtomaten

1 theelepel paprikapoeder

1/4 theelepel cayenne- of chilipoeder

Zout en peper naar smaak

Verse peterselie of andere groene kruiden, optioneel

 

Oven

Staafmixer

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik gaatjes in de aubergine en rooster ze samen met de uien in de schil 30-40 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn. Prik ook gaatjes in de tomaten. Leg ongeveer 15 minuten voor de eindtijd de tomaten en de knoflooktenen in hun schil erbij. Haal dan alles uit de oven en laat kort afkoelen tot je de groenten veilig vast kan houden. Snijd de aubergines in grove stukken en pel de uien en de knoflook. Doe alles in een pan samen met een liter water en breng aan de kook. Voeg de specerijen toe laat nog eventjes pruttelen. Pureer de soep kort, zodat er nog wat stukjes groenten in zitten. Serveer de soep met verse kruiden en een lekker stuk knapperig brood. Eet smakelijk!

Handtekening

IMG_20180917_174545 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s