Laatst was ik in de stemming om weer eens uitgebreid te koken en maakte ik dit recept voor gevulde courgettes. Het origineel komt uit een kookboek dat ik in Florence heb gekocht (van een Duitse blogger, hoe ironisch), en ja, het recept was volledig in het Italiaans. Je ziet het misschien al voor je: ik met dat kookboek, waar ik geen woord uit begreep. Ik dus alles invoeren in Google Translate; dat alleen al duurde een volle tien minuten. Waarom vond ik het ook alweer een goed idee om een Italiaans kookboek te kopen? Om jullie zulke problemen te besparen heb ik het toch maar gewoon in het Nederlands opgeschreven (en het hier en daar een beetje aangepast). Aardig hè?
Het originele recept was van Nicole Just.
Gevulde courgettes
= een beetje handigheid vereist
Ingrediënten voor 4 personen
Vier courgettes
Twee uien
Een blok tofu
Een handjevol cherrytomaten
Een theelepel gedroogde rozemarijn
Een theelepel gedroogde tijm
Een teentje knoflook, geperst
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het kopje en kontje van de courgette eraf en snijd ze in de lengte doormidden. Hol ze met een theelepel uit zodat je ze later kan vullen. Zorg dat je genoeg vruchtvlees weghaalt, zodat er veel inpast.
Snipper de uien. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en verkruimel de tofu boven de pan. Bak deze samen met de uien aan tot de tofu knapperig wordt en de uien zacht geworden zijn. Voeg dan de het vruchtlees van de courgette, de knoflook en de kruiden toe en bak nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de cherrytomaten. Vul de courgettes met het tofu-uienmengsel en de tomaten en zet ze in de oven. Na 20-25 minuten zouden de courgettes gaar moeten zijn. Prik er voorzichtig met een vork in om te testen of ze inderdaad zacht zijn geworden.
Serveer met een lekkere groene salade. Eet smakelijk!