Koude zomersoep #1: Bietensoep met aardbeien

Deze afgelopen weken met dat warme weer ben ik erg lui geweest in de keuken. Ik had geen zin om maaltijden te maken die me te veel tijd kostten of te ingewikkeld waren. Dit resulteerde erin dat mijn weekmenu er ongeveer zo uit zag:

Maandag: Salade

Dinsdag: Koude soep

Woensdag: Salade

Donderdag: Koude soep

Vrijdag: Mijn vriend lief aankijken om te koken of pizza te halen 😉

Zonder het te beseffen was ik bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten voor koude soep, want laat dat nou net zijn waar ik zin in had. Het was namelijk mijns inziens veel te warm voor een warme maaltijd, bovendien duurde dat te lang om te maken. Zie hier het resultaat! Deze en volgende week wil ik met jullie mijn twee favoriete recepten voor koude soep delen.

Deze week maakte ik een verrassend zoet soepje van biet, komkommer en aardbei. Het was een wilde gok en tegelijkertijd zo’n bizar goede combinatie dat ik het recept wel met jullie moet delen. Verras je vrienden, familie of jezelf met een heerlijk soepje dat binnen een handomdraai op tafel staat.

Koude bietensoep met aardbei

= Dummy proof

Ingrediënten voor 2 personen

3 grote of 4 kleinere rode bieten, gekookt en geschild

8 aardbeien

¼ komkommer

Een klein teentje knoflook

Een scheutje haver- of rijstroom

Zout en peper naar smaak

Staafmixer of blender

Bereiding

Doe alle ingrediënten bij elkaar en blend er een glad soepje van. Proef even of je de verhouding tussen de ingrediënten goed vindt en breng op smaak. Serveer met een scheutje haverroom en een aardbeitje. Bon appetit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s