
Deze afgelopen weken met dat warme weer ben ik erg lui geweest in de keuken. Ik had geen zin om maaltijden te maken die me te veel tijd kostten of te ingewikkeld waren. Dit resulteerde erin dat mijn weekmenu er ongeveer zo uit zag:
Maandag: Salade
Dinsdag: Koude soep
Woensdag: Salade
Donderdag: Koude soep
Vrijdag: Mijn vriend lief aankijken om te koken of pizza te halen 😉
Zonder het te beseffen was ik bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten voor koude soep, want laat dat nou net zijn waar ik zin in had. Het was namelijk mijns inziens veel te warm voor een warme maaltijd, bovendien duurde dat te lang om te maken. Zie hier het resultaat! Deze en volgende week wil ik met jullie mijn twee favoriete recepten voor koude soep delen.
Deze week maakte ik een verrassend zoet soepje van biet, komkommer en aardbei. Het was een wilde gok en tegelijkertijd zo’n bizar goede combinatie dat ik het recept wel met jullie moet delen. Verras je vrienden, familie of jezelf met een heerlijk soepje dat binnen een handomdraai op tafel staat.

Koude bietensoep met aardbei

= Dummy proof
Ingrediënten voor 2 personen
3 grote of 4 kleinere rode bieten, gekookt en geschild
8 aardbeien
¼ komkommer
Een klein teentje knoflook
Een scheutje haver- of rijstroom
Zout en peper naar smaak
Staafmixer of blender
Bereiding
Doe alle ingrediënten bij elkaar en blend er een glad soepje van. Proef even of je de verhouding tussen de ingrediënten goed vindt en breng op smaak. Serveer met een scheutje haverroom en een aardbeitje. Bon appetit!
