De Allerlekkerste Appel-Perenmoes

Vorige week schreef ik over de heerlijke perentaart die ik had gebakken van die enorme stapel appels en peren die mijn vriend had meegebracht. Nou had ik die stapel natuurlijk niet op met één taart, dus ik heb mijn brein nogmaals gekraakt en maakte dit simpele, maar overheerlijke recept voor appel-perenmoes. Zonder suiker, dus enorm gezond. Want eerlijk is eerlijk, van alleen het verse fruit was hij al meer dan zoet genoeg.

Toepassingen:

  • Naturel als snack of toetje
  • Op yoghurt of havermoutpap
  • Bij het avondeten
  • Door een saus (denk aan een sladressing of om een hartige saus een licht zoetje te geven; rodewijnsaus, terriyaki ed)
  • In taart of gebak (in plaats van ei bijvoorbeeld, of onder een crumble)
  • Bij frietjes
  • In rodekool- of zuurkoolstoofpot
  • Met wat nootjes erdoor gemengd
  • In energierepen of -balletjes

Appel-perenmoes

Ingrediënten

Appels en peren in gelijke verhouding

Per 4 stukken fruit 1 kaneelstokje

Dat is het!

Bereiding

Was de appels en de peren. Je kan ze schillen, ik heb dat niet gedaan. Verwijder klokhuizen en steeltjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe dit met een laagje water en de kaneelstokjes in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt kan je de warmte minderen, dan kan de moes zachtjes pruttelen. Kook tot het de gewenste consistentie heeft. Je kan het chuncky laten of lekker zacht laten worden. Vervolgens kan je het in een schone pot scheppen om het te bewaren. Als je het wat langer wil bewaren kan je het wecken, maar let op: aangezien er geen suiker in deze moes zit kan je hem minder lang bewaren dan normale appelmoes.

Snoep smakelijk 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s