Hanne Kookt! – Week 24

Elke week koken mijn vriendin Hanne en ik voor elkaar. Onder het genot van goed vegan eten kletsen we dan bij. Aangezien Hanne heerlijk kan koken, wilde ik haar creaties met jullie delen, als inspiratie voor in de keuken.

Voorgerecht

Als voorgerecht aten we gegrilde courgetterolletjes met tapenade.

Ingrediënten

  • 1 (gele) courgette
  • Olijfolie
  • Tomatentapenade
  • Een grillpan of barbecue
  • Cocktailprikkers of tandenstokers

Bereiding

Snijd de courgette in dunne plakken en bestrijk beide zijden met olie. Leg de plakken in een hete grillpan en grill beide zijden tot je donkerbruine strepen in de courgette ziet staan. Haal ze van het vuur en doe met een theelepel een schepje tapenade op het uiteinde van de plak. Rol de courgette dan op en steek er een cocktailprikker doorheen. Ook lekker als feesthapje!

Hoofdgerecht

Gnocchi met erwtenpesto (en extra tomaatjes) van de Hippe Vegetariër.

Nagerecht

Superlekkere peertjes uit de oven met kokosijs.

Ingrediënten

  • 4 handperen
  • Wal- en/of pecannoten, gekneusd
  • Een scheutje ahornsiroop
  • Kokosijs (van de Jumbo)
  • Oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Bestrijk de peren met ahornsiroop en verkruimel de nootjes erover. Doe de peren twintig minuten in de oven. Serveer de peren warm met een schep kokosijs erbij.

Drinken

Water met munt, citroen en gember

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s