Elke week koken mijn vriendin Hanne en ik voor elkaar. Onder het genot van goed vegan eten kletsen we dan bij. Aangezien Hanne heerlijk kan koken, wilde ik haar creaties met jullie delen, als inspiratie voor in de keuken.
Voorgerecht
Artisjok-zongedroogde tomatenflapjes met dragon
Ingrediënten voor 5 personen
- 5 velletjes vegan bladerdeeg (de origineel is meestal vegan)
- Een half blik artisjokken
- Een half potje zongedroogde tomaten
- Wat verse sla
- Dragon naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de artisjokharten en tomaatjes in stukjes. Leg op de helft van het bladerdeeg om en om een stukje artisjok en een tomaatje. Besprenkel met dragon, vouw dicht en druk de randen met natgemaakte vingers goed dicht. Herhaal dit met de andere flapjes. Doe de flapjes 15-20 minuten in de oven, of totdat ze een goudbruine kleur krijgen.

Hoofdgerecht
Courgette en wortelnoedels met tomaten-peterseliepesto en vegan spekjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- Dit recept voor tomatenpesto
- Verse peterselie
- Een paar verse cherrytomaten
- Een bakje vegan spekjes
Rasp of spiralizer
Bereiding
Rasp de wortel en de courgette in lange slierten (als je een spiralizer hebt, kan je die natuurlijk gebruiken). Kook deze één minuut en zet aan de kant. Maak de pesto volgens de aanwijzingen en voeg peterselie en cherrytomaten naar smaak toe. Bak dan ook de vegan spekjes uit en serveer de groentepasta en de saus met de spekjes. Bon appetit!

Nagerecht
Osawacake van Rens Kroes
