Hanne Kookt! – Week 28

Elke week koken mijn vriendin Hanne en ik voor elkaar. Onder het genot van goed vegan eten kletsen we dan bij. Aangezien Hanne heerlijk kan koken, wilde ik haar creaties met jullie delen, als inspiratie voor in de keuken.

Voorgerecht

Artisjok-zongedroogde tomatenflapjes met dragon

Ingrediënten voor 5 personen

  • 5 velletjes vegan bladerdeeg (de origineel is meestal vegan)
  • Een half blik artisjokken
  • Een half potje zongedroogde tomaten
  • Wat verse sla
  • Dragon naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de artisjokharten en tomaatjes in stukjes. Leg op de helft van het bladerdeeg om en om een stukje artisjok en een tomaatje. Besprenkel met dragon, vouw dicht en druk de randen met natgemaakte vingers goed dicht. Herhaal dit met de andere flapjes. Doe de flapjes 15-20 minuten in de oven, of totdat ze een goudbruine kleur krijgen.

Hoofdgerecht

Courgette en wortelnoedels met tomaten-peterseliepesto en vegan spekjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • Dit recept voor tomatenpesto
  • Verse peterselie
  • Een paar verse cherrytomaten
  • Een bakje vegan spekjes

Rasp of spiralizer

Bereiding

Rasp de wortel en de courgette in lange slierten (als je een spiralizer hebt, kan je die natuurlijk gebruiken). Kook deze één minuut en zet aan de kant. Maak de pesto volgens de aanwijzingen en voeg peterselie en cherrytomaten naar smaak toe. Bak dan ook de vegan spekjes uit en serveer de groentepasta en de saus met de spekjes. Bon appetit!

Nagerecht

Osawacake van Rens Kroes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s