Elke week koken mijn vriendin Hanne en ik voor elkaar. Onder het genot van goed vegan eten kletsen we dan bij. Aangezien Hanne heerlijk kan koken, wilde ik haar creaties met jullie delen, als inspiratie voor in de keuken.
Voorgerecht
Sla met tomaat, kappertjes en groene olijven, met een dressing van olie, azijn en kruiden.


Hoofdgerecht
Zilvervliesrijstnoedels met een curry van prei, spinazie en tempeh.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 prei
- 300 gram verse spinazie
- Een blok tempeh
- 3 nestjes zilvervliesrijstnoedels
- 1 pakje groene currypasta
- Een blik kokosmelk
Bereiding
Snijd de prei in grove stukken. Verwarm een wok of koekepan en doe daar de currypasta in. Bak deze even aan tot je de kruiden begint te ruiken. Voeg daarna de prei en de tempeh toe en bak even mee. Voeg de kokosmelk en de spinazie toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Begin vijf minuten voor het einde van de kooktijd met het bereiden van de zilvervliesrijstnoedels. Kook water en voeg de noedels twee à drie minuten aan het kokende water toe, toe ze beetgaar zijn. Giet ze dan af en leg de warme noedels op de borden en schep de curry erop. Eet smakelijk!

Nagerecht
Gember-citroenkoekjes van Laura’s Bakery (geveganiseerd door de boter te vervangen door plantaardige margerine)

