Hanne Kookt! – Week 38

Elke week koken mijn vriendin Hanne en ik voor elkaar. Onder het genot van goed vegan eten kletsen we dan bij. Aangezien Hanne heerlijk kan koken, wilde ik haar creaties met jullie delen, als inspiratie voor in de keuken.

Voorgerecht

Koude wortelsoep met gember van het Voedingscentrum

Hoofdgerecht

Gegrilde koolrabi met pindasaus van De Groene Meisjes

Nagerecht

Appel-perenflappen met peren uit voedselbos de Waalgaard. Helaas is hier geen foto van, want we hadden haast.

Ingrediënten voor 4 flapjes

  • 1 peer
  • 1 appel
  • Een handjevol rozijnen
  • Kaneel
  • 4 plakjes vegan bladerdeeg

Bereiding

Snijd de appel en de peer in stukjes en meng in een kom met de rozijnen en de kaneel. Ontdooi het bladerdeeg en schep een beetje fruit op het flapje. Vouw het overlangs dicht en maak je vingers nat om het bladerdeeg dicht te “lijmen”. Doe op 200 graden twintig minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Drinken

Water met citroen, munt, gember en komkommer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s