Elke week koken mijn vriendin Hanne en ik voor elkaar. Onder het genot van goed vegan eten kletsen we dan bij. Aangezien Hanne heerlijk kan koken, wilde ik haar creaties met jullie delen, als inspiratie voor in de keuken.
Voorgerecht
Koude wortelsoep met gember van het Voedingscentrum


Hoofdgerecht
Gegrilde koolrabi met pindasaus van De Groene Meisjes

Nagerecht
Appel-perenflappen met peren uit voedselbos de Waalgaard. Helaas is hier geen foto van, want we hadden haast.
Ingrediënten voor 4 flapjes
- 1 peer
- 1 appel
- Een handjevol rozijnen
- Kaneel
- 4 plakjes vegan bladerdeeg
Bereiding
Snijd de appel en de peer in stukjes en meng in een kom met de rozijnen en de kaneel. Ontdooi het bladerdeeg en schep een beetje fruit op het flapje. Vouw het overlangs dicht en maak je vingers nat om het bladerdeeg dicht te “lijmen”. Doe op 200 graden twintig minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!
Drinken
Water met citroen, munt, gember en komkommer

