Duurzaam in Nijmegen – Saucha Kapper

Ik heb recent een leuke, nieuwe plek ontdekt in Nijmegen die ik met jullie wilde delen, namelijk: een echte, duurzame kapper!

Heleen van Saucha Kapper is een inspirerende, open en warme vrouw die alleen werkt met échte natuurlijke, plantaardige producten zonder chemicaliën. Het merk waarmee ze werkt komt uit Zweden en heet Bruns. Ze vertelde me dat twee kappers uit Zweden het merk hebben opgezet met de doelstelling: kappersproducten maken zonder chemicaliën. Ze verft haar op basis van plantenextracten, zoals kurkuma en henna, en heeft een grote kennis van de ingrediënten die in kappersproducten zitten.

Heleen, klassieke kapper van origine, heeft allerlei cursussen gevolgd (en volgt nog steeds cursussen) in Denemarken en Zweden om zich in het duurzame kappersvak te verdiepen. In Scandinavië lopen ze op dit gebied namelijk ver voor op Nederland, maar als het aan Heleen ligt duurt dat niet zo lang meer. Haar missie is om de kapperswereld te vergroenen en daarin meer samenwerking te creëren met de natuur.

Voor zover ik weet is zij de eerste kapper die écht 100% natuurlijk en biologisch werkt. Bij haar geen zogenaamde greenwashing van producten (dus chemische producten als duurzaam of groen labelen), maar echte kennis van zaken. Ik was erg onder de indruk van haar en haar filosofie en gun haar dat ze deze uit kan dragen naar de wereld!

Saucha Kapper is gevestigd in kapperszaak Kappers Voor Jou aan de Hertogstraat 11.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s