Duurzaam voor Dummies – YouBeDo

In Duurzaam voor Dummies zal ik elke keer kort een tip uitlichten om duurzamer te leven. Deze tips zijn laagdrempelig en makkelijk te realiseren. Ook kan je lezen hoe je met deze kleine aanpassingen een verschil maakt. Want het maakt niet uit hoe groot de stappen zijn die je maakt, of hoe snel je ze maakt, het gaat erom dat je ze maakt. Zodat we samen, stap voor stap, toe kunnen werken naar een groene, leefbare aarde. Doe je mee?

Deze keer niet per se iets duurzaams, maar wel een makkelijke manier om goed te doen. Ken je YouBeDo al? Ondanks dat ik deze website al jarenlang gebruik, heb ik nog nooit de moeite genomen om hem hier de hemel in te prijzen. Want dat heeft dit geweldige concept zo langzamerhand wel verdiend!

Klik hier om naar de site van YouBeDo te gaan en zelf een kijkje te nemen.

Wat is YouBeDo?

YouBeDo is een online boekenwinkel, net zoals Bol.com. Het grote verschil is alleen dat bij YouBeDo zo’n 10% van je aankoop naar een goed doel naar keuze gaat. Je kan kiezen uit projecten die aangesloten zijn bij YouBeDo of uit zo’n honderd andere goede doelen, zoals het KWF, Trees4all en zelfs de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De prijs van de boeken is verder hetzelfde. Als je toch een boek cadeau wil doen of jezelf op een nieuw boek wilt trakteren, kan je er eigenlijk net zo goed voor kiezen om wat van dat geld aan een goed doel te doneren. Met Sinterklaas en Kerst in de aantocht is er toch geen beter moment om YouBeDo eens uit te proberen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s